Sajttips för ljudböcker – Audible

Har du en smartphone eller en mp3-spelare? Tycker du om att lyssna på ljudböcker när du reser, kör bil, promenerar, eller bara vill slå dig ner i soffan och ta det lugnt? Då ska du absolut bli medlem på en sajt som erbjuder nedladdning av ljudböcker. Audible.com är förmodligen den största av dessa sajter.

Audible.com är en del av internetjätten Amazon.com, vilket borgar för högsta kvalitet i alla delar. Du kan räkna med att hitta ett extremt omfattande utbud av ljudböcker på Audible. Dessutom är du garanterad den allra bästa supporten och servicen. Amazon gör nämligen ingenting halvdant.

När du surfar in på Audible för första gången kommer du förmodligen uppleva att webbplatsen ser hopplöst omodern ut. Det första intrycket sägs normalt sett vara oerhört viktigt, men det är inte helt sant när det Audible. Du ska inte låta förstasidan avskräcka dig. Klicka dig i stället snabbt vidare till utbudet av ljudböcker och sondera de olika kategorier av ljudböcker som saluförs. Du märker snabbt att utbudet är enormt.

Du kan använda sökfunktionen för att hitta en specifik titel eller klicka dig fram till den kategori av ljudböcker du är mest intresserad av. Som helt ny på Audible kan det vara smart att börja med listan över bästsäljare. Alla titlar i den kategorin är klart köpvärda.

Ja, Audible är en betaltjänst. Du har alltid alternativet att besöka någon av de mindre lagliga sajterna för nedladdning av ljudböcker och annat material, men vi kan absolut inte rekommendera detta. Dels är lagligheten som sagt något tveksam, och dels är utbudet av ljudböcker på dessa sajter inte ens i närheten av det du finner på Audible. Det kostar inte många kronor att ladda ner en ljudbok från Audible. Då vet du att du får en produktion av högsta kvalitet och att författarna får betalt för sitt slit med att skriva böckerna.