Smarta länkar & Genvägar

Om du är en genomsnittlig användare av Internet har du säkerligen ett tiotal webbplatser som du använder varje dag, eller åtminstone en dag i veckan. Det kan handla om nyhetssajter inom ämnen du är särskilt intresserad av, webbplatser för fotbolls- eller ishockeyföreningar samt sajter med gratis nätspel. Du har förmodligen många adresser i huvudet och skriver helt sonika in adresserna direkt i webbläsarens adressfält. I övrigt kan det vara smart att ha en samlad lista över länkar och genvägar. På många populära startsidetjänster kan du lägga till länkar och genvägar i ett fält som benämns ?mina favoriter?, eller liknande. Då har du alltid dina uppgifter lätt tillgängliga på startsidan. Ett antal startsidetjänster ger också dig som medlem möjligheten att skapa flikar med helt eget innehåll. Här kan du lägga in precis vad du vill, till exempel länkar och genvägar till de webbplatser du använder mest.

Länkar till sportsajter

Om du är intresserad av sport kan det vara klokt att göra en länklista med de sportsajter du använder mest, och även komplettera med länkar när du hittar nya webbplatser. Du kan till exempel lägga in länkar till spelsajter, tipssajter och rena nyhetssajter. Spelar du på sportodds kan du lägga till länkar till webbplatser där du kan jämföra spelbolagens odds.

Länkar till forum

Många av internetanvändarna är medlemmar på olika forum och är aktiva med att både ställa frågor och besvara frågor. Kanske stämmer detta in på dig? När du har ställt en fråga är det dock lätt att du glömmer bort att gå tillbaka till forumet för att se om du har fått något svar. Med en smart genväg på startsidan glömmer du förmodligen inte bort att besöka forumet.

Länkar till receptsajter

Det finns ett antal olika receptsajter på nätet. De flesta receptsajter är mycket bra. Med smarta sökfunktioner kan du komponera luncher och middagar av alla de slag, utifrån olika parametrar som exempelvis ?vegetariskt? och ?enkelt och snabbt att laga?. Några receptsajter låter användaren spara recept på en egen sida på webbpatsen. Om du skulle hitta ett mycket bra och spännande recept, och det inte finns någon möjlighet att spara receptet på sajten, kan du lägga till en direktlänk till receptet på den startsidetjänst du använder.