Sajttips för egenföretagare

fortnoxSom egenföretagare har man en hel del administration att ordna med varje månad. Enligt Bokföringsnämnden ska till exempel all bokföring för föregående månad vara avstämd senast den siste i den efterföljande månaden. Man måste alltså sätta av tid varje månad för att sköta bokföringen. Sedan ska momsen in med jämna mellanrum. För att ens ha något att bokföra måste man också fakturera. Dessutom kan frågor om tidredovisning, varulager, artikelregister, med mera, tillkomma. Det är helt enkelt ett fullt sjå att driva eget.

Lyckligtvis finns det ett antal utmärkta webbtjänster som verkligen underlättar för egenföretagaren. Det finns flera webbsajter som erbjuder enkla lösningar för fakturering, med funktioner för automatiska påminnelser och andra smarta funktioner. Andra webbtjänster för egenföretagare har ett helhetskoncept där det mesta företagaren behöver finns integrerat i ett system.

Fortnox är en populär webbtjänst som används av såväl enmansföretag som företag med ett större antal anställda. Fortnox är även ett givet val för redovisningsbyråer som bokför och redovisar för sina kunders räkning.

Fortnox erbjuder ett tiotal olika applikationer som sömlöst kan integreras med varandra. Autogiro, bokföring, order, lön, säljstöd och fakturering är bara några av de funktioner som ingår i Fortnox utbud. Att systemet är integrerat innebär att företagaren sparar massor av tid på att inte behöva använda olika tjänster och applikationer. Om man lägger in en order i orderapplikationen dyker uppgifterna automatiskt upp i såväl faktureringsapplikationen som bokföringstjänsten.

Det bästa med Fortnox är kanske att alla applikationer körs i molnet. Som användare av Fortnoxs tjänster är man alltså inte låst till en viss dator eller en viss plattform. Man kan logga in från vilken dator som helst, var som helst, för att komma åt företagets ekonomiska data. Lagringen sker också helt digitalt i molnet, vilket ger en hög säkerhet. En egen säkerhetskopia ska man alltid ta, men risken att datan försvinner från Fortnox torde vara minimal.