De bästa sajterna för delning av foton

Att dela bilder och foton med vänner och bekanta är något som har blivit mycket populärt på senare år. Det är dels en ökad kunskap om Internets möjligheter, och dels den större tillgången till billiga digitalkameror, både i form av fristående kameror och digitalkameror inbyggda i mobiltelefoner som har gjort denna utveckling möjlig. I dag är det miljontals internetanvändare som laddar upp, delar och kommenterar bilder och foton på nätet varje dag.

Det finns många olika tjänster för delning av foton på nätet. Vissa erbjuder i princip bara en lagringstjänst för bilder och foton, medan andra har byggt hela communitys kring spridning av foton. Innan du väljer en tjänst för att dela dina foton och bilder på nätet ska du bestämma dig för vilken typ av funktionalitet du är ute efter. Vill du enbart ha ett visst utrymme för att lägga upp ett par bilder som du vill dela med dina närmaste familjemedlemmar behöver du till exempel inte bli medlem på en fotosajt som har mycket avancerade funktioner för interaktion med andra medlemmar. Här är två olika sajter för delning av foton, från den minst komplicerade tjänsten till den tjänst som erbjuder flest funktioner.

Imgur

Tänk dig att du har tagit några kort på ett bröllop som du vill dela med besökarna till bröllopet och bruden och brudgummen. Ska du då först ta reda på e-postadresserna till alla inbjudna gäster och göra ett massutskick? Eller är det en enklare lösning att ladda upp bilderna på nätet och sedan bara sprida länken via e-post eller sociala medier såsom Facebook? Förmodligen skriver du under på att det andra alternativet är något enklare än det första.

Imgur är en fotodelningstjänst som hjälper dig med en uppgift såsom den just nämnda. Du kan se Imgur som en enklare förvaringstjänst för dina foton. Du bör dock inte använda Imgur för säkerhetskopior av foton och bilder. Med Imgur laddar du enkelt upp dina bilder genom att dra och släppa bilderna på ett särskilt fönster för uppladdning. När bilderna ligger uppe kan du tagga dem och skriva en kort kommentar. Sedan kan du dela bilderna enkelt på flera sociala nätverk genom några enkla knapptryck.

Flickr

Flickr är i det närmaste synonymt med delning av foton och bilder på nätet. Sedan Flickr slog upp portarna för över åtta år sedan har över fem miljarder foton och bilder laddats upp till sajten.

Det finns i huvudsak tre olika användningsområden för Flickr. För det första är Flickr underhållning för den som tycker om att titta på vackra foton. Det finns faktiskt många Flickr-användare som inte är särskilt aktiva med att ladda upp egna foton – de är upptagna med att se på de andra användarnas foton! För det andra kan du använda Flickr för säkerhetskopiering. Flickr är en sajt som har en hög säkerhetsnivå så du kan vara säker på att dina foton inte försvinner eller på annat sätt blir otillgängliga när du använder Flickr för säkerhetskopiering. Dessutom har du ett ganska väl tilltaget lagringsutrymme att använda dig av. Du kan även köpa till mer utrymme om du skulle behöva det. För det tredje har Flickr sociala funktioner som ger dig möjlighet att komma i kontakt med och interagera med andra användare.