E-post på Startsidan

E-posten används så mycket nu för tiden att man nästan blir förvånad när det ramlar ner vanlig post i brevlådan eller brevinkastet. För många av oss är e-posten såväl det viktigaste arbetsverktyget som ett bra sätt att hålla kontakten med familjemedlemmar, vänner och bekanta. Om man har kontakter långt bort utanför landets gränser är e-posten verkligen ett fenomenalt hjälpmedel för att vårda relationer.

Det är vanligt att e-posten är det första man kollar på morgonen. Man kan ha fått ett nytt uppdrag på arbetet, eller fått svar på en fråga man ställt till en kollega. Många företag skickar också ut sina nyhetsbrev på morgonen. Det kan alltså ligga en hel del olästa meddelanden i inboxen när man loggar in. Vissa tycker att den stunden på morgonen då man läser igenom e-posten är lite mysig. Andra tycker att granskningen av inboxen är en riktig tidstjuv. Har man flera e-postkonton att logga in på kan det ta en del tid att gå igenom alla meddelanden. Oavsett hur man känner kan det vara en klok idé att använda en av nätets startsidetjänster i kombination med e-postkontot. En bra startsida på nätet, såsom Startbladet.se, har nämligen funktioner som gör att åtminstone delar av e-postens funktioner kan integreras på startsidans webbplats. Normalt brukar man kunna lägga till sina e-postkonton i en speciell widget (en typ av enklare insticksprogram) som visar de senaste inkomna meddelandena. För att sedan kunna svara på inkomna meddelanden och komponera egna utskick måste man sedan klicka sig vidare till respektive e-posttjänst.

Nu är det inte alla startsidor på nätet som erbjuder e-postintegrering. Om man verkligen tycker om en startsida är det nog klokast att ha kvar den, i stället för att byta. Det minsta man kan begära av en bra startsida på nätet är i varje fall att man kan lägga till egna länkar till de e-posttjänster man använder.