De bästa sajterna med sportnyheter

sportOm du vill få din dagliga dos av sportnyheter har du givetvis möjligheten att slå på teven och få det senaste från sportens värld levererat genom rutan. Dock får du då bara ett sammandrag av de absolut största sporthändelserna i de mest populära sporterna. Om det har spelats en omgång i Elitserien i hockey kan du räkna med att en stor del av sändningstiden vigs åt referat och matchbilder från de matcher som har spelats. Är du inte intresserad av ishockey eller fotboll har du förmodligen inte så stort utbyte av att se sportnyheter på TV.

Med nätets framfart har vi sportintresserade fått en möjlighet att själva att ta del av de sportnyheter vi vill läsa om, vid en tidpunkt vi själva väljer. Oavsett vilken sport det är du följer med störst intresse kan du hitta en sportsajt som erbjuder dagliga uppdateringar. Normalt är de flesta nyheter i textformat, men många sportsajter erbjuder även videoklipp, podcasts och liknande. Om du vill förenkla ditt nyhetsintag så mycket som möjligt har du även ofta möjligheten att prenumerera på nyhetsbrev eller ta emot inlägg från sportsajtens så kallade rss-feed till en rss-läsare, antingen på datorn eller i din mobiltelefon.

TV4 Sport på nätet

TV4 Sport, genom systersajterna Fotbollskanalen.se och Hockeykanalen.se, är den bästa källan för sportnyheter för de två stora sporterna fotboll och ishockey. Du hittar alla tänkbara nyheter, videoklipp, intervjuer, analyser och referat genom TV4 Sport. Fokus ligger givetvis på de största och mest populära fotbolls- och hockeyserierna, men sajterna levererar även sportnyheter för de lägre divisionerna.

Svenska Fans

Svenska Fans är en nyhetsportal där innehållet skapas av användarna själva. Här hittar du de senaste nyheterna inom fotboll, hockey och bandy. Varje större klubb har sin egen ”fan-sida” där initierade fans skriver om nyheter, lägger upp förhandsinformation inför matcher och publicerar referat från spelade matcher. Om du har ett favoritlag sätter du med fördel ett bokmärke på det lagets fan-sida. Du kan även delta i diskussioner i forum och kommentarsfält om du blir medlem.

SVT Sport

Den statliga aktören SVT har uppdraget att leverera ett så brett utbud av underhållning, kultur och nyheter som möjligt. Uppdraget gäller även för sportnyheterna. Därför är SVT Sport ett utmärkt val som nyhetssajt om du är intresserad av att följa med i nyhetsflödet för en lite mer ovanlig sport. Givetvis hittar du mängder av information och nyheter om både fotboll och ishockey, men SVT Sport har även bra täckning av till exempel handboll, ridsport, tennis, motorsport och bandy.

Sportbladet

Om du vill få de senaste sportnyheterna, minuterna efter att en sporthändelse har inträffat, är Sportbladet ett utmärkt val. Om Zlatan har gjort mål i en match för sitt Milan i italienska Serie A kan du räkna med att kunna läsa om målet på Sportbladet inom bara några minuter. Nyhetstäckningen av de större och mer populära sporthändelserna är oöverträffad. Dessutom är Sportbladet faktiskt ganska bra på att leverera nyheter även för de lite mindre populära sporterna. Det kan dock vara lite svårt att navigera rätt på Sportbladets hemsida.