Google Chrome

Chrome är Googles försök att slå sig in på marknaden för webbläsare. Strategin för detta har varit ungefär som Microsofts med Internet Explorer: utnyttja att man har en dominerande position inom ett område (sökmotor respektive operativsystem), och använd detta för att lansera sin produkt. Chrome är dock, till skillnad från tidiga Internet Explorer, en bra webbläsare. På vissa saker kanske till och med den bästa, med en del nyskapande funktionalitet.

Vad gäller användargränssnitt så är filosofin bakom Chrome minimalistiskt, med små möjligheter för användaren att ändra på utseende. Chromes Design är dock i sig modern och tilltalande på ett minimalistiskt vis.

Det mest intressanta med Chrome är dock det sätt vilket tabbar hanteras på. Varje tabb är i Chrome en egen process. Det innebär att om en webbsida man besöker kraschar, så påverkar det inte andra tabbar eller Chrome i sig. Chrome är också känd för att vara snabb, och även om andra webbläsare börjat komma ikapp, så är Chrome definitivt en snabb och minnessnål webbläsare.

Chrome har även stöd för Add-ons, och det har börjat komma en hel del sådana. Utbudet och kvalitén kan dock inte mäta sig med Firefox, och Chrome i sig sätter betydligt större gränser för vad add-ons tillåts göra.

För att summera så är Google Chrome en snabb, minnessnål och enkel webbläsare. Den gör det som den förväntas göra, och gör det bra. Att den är enkel betyder dock inte nödvändigtvis att den är begränsad, och många kommer inte att sakna allt det extra som finns i Firefox och Internet Explorer. Snarare tvärtom.