7 WEBBDESIGNTIPS FÖR ATT FÖRBÄTTRA DIN WEBBPLATS

Detta gäller särskilt för webbplatser eftersom du bara har några sekunder på dig att övertala användare att besöka din webbplats.

Majoriteten av besökarna kommer bara att läsa 20 % av innehållet på din sida. Människor kommer att studsa om din webbplats är alltför rörig och saknar ett tydligt budskap eller uppmaning.

Dålig webbdesign kan orsaka låg trafik eller hög avvisningsfrekvens på din webbplats. Du kan göra några saker för att öka din webbplats och onlinenärvaro, men att göra dem dåligt kommer att skada din Google-rankning och konversationsfrekvens.

Som ett resultat är det normalt att anförtro denna uppgift till ett webbdesignföretag. De använder de bästa principerna för webbdesign för att förverkliga din webbplats mål och vision. Här är några tips för webbdesign som hjälper dig att förbättra din webbplats:

Förbättra hastigheten på din webbplats laddning

Majoriteten av webbanvändare har kort uppmärksamhet. När en webbplats tar lång tid att ladda blir användarna frustrerade och lämnar snabbt. Det är förmodligen något du har sett på andras webbsidor. För att undvika detta bör din webbplats laddas på mindre än tre sekunder. Här är några idéer för att städa upp din webbplats och sänka din avvisningsfrekvens:

  • Bildoptimering
  • Plugins bör minimeras.
  • Organisera ramarna och teman
  • Använd ett innehållsleveransnätverk (CDN) (nätverk för innehållsleverans)
  • Använd SSI (server-side Include)
  • Kondensera koden på din webbsida (t.ex. HTML, CSS och JavaScript)
  • Gör hemsidan mer tilltalande.
  • Välj en utmärkt värdplattform.

Se till att din webbplats är mobilanpassad.

Graden av flexibilitet på vilken enhet den än nås på är responsiv. Detta är särskilt viktigt eftersom, i stället för att använda bärbara datorer och datorer, ett ökande antal människor i allt högre grad använder mobiltelefoner och surfplattor för att komma åt internet.

Som ett resultat, se till att din webbplats är mobilanpassad. Det innebär att din sida bör ha samma material och information som tidigare, men med en ny skärm som anpassar sig efter användarens skärmstorlek.

Dessutom prioriterar Google mobilanpassade webbplatser när de söker på mobila enheter. Desto större anledning att vara medveten om hur din webbplats ser ut på olika enheter. Du kan också använda Googles mobilvänliga test för att se om din webbplats är responsiv.

Använd enkel navigering

Din webbplats kommer att verka mer ordnad och ha ett mindre svårt gränssnitt om utmärkt navigering. “Tålamod är en dygd”, säger de, men i den digitala världen är tålamod en förlorad dygd. När besökare kommer till din webbplats vill de ha så mycket information som möjligt så snabbt som möjligt.

Ett komplicerat gränssnitt leder till en dålig användarupplevelse, vilket höjer avvisningsfrekvensen på din webbplats. Här är några bra exempel på standardprocedurer att följa:

Menyraden på din webbplats bör löpa horisontellt överst på varje sida.
Överst på varje sida finns ett sökfält.
Varje sida ska ha din företagslogotyp synlig i det övre vänstra hörnet, och den ska vara klickbar och gå tillbaka till huvudsidan.
En sidfot visas längst ner på din sida och erbjuder din kontaktinformation samt knappar till dina olika sociala medieprofiler.

Använd bilder på ett klokt sätt.

När bilder överanvänds kan de bli överväldigande för människor. Men noggrant placerade högkvalitativa fotografier kan förmedla en berättelse om vem du är och vad du står för. Det är därför det är att föredra att använda riktiga bilder av dig själv, din personal och din miljö.

Att använda stockbilder är ett bra alternativ när det gäller kvalitet, men du riskerar att framstå som original, intetsägande och opålitlig. De flesta människor kanske undermedvetet associerar din webbplats med sina dåliga känslor från tidigare möten med sådana bilder. Det sista man vill är att hållas ansvarig för sådana oberäkneliga föreningar.

Vita mellanslag bör omfattas.

Mellanslag, även känt som negativt mellanslag (det behöver inte vara vitt), hänvisar till de tomma områdena runt objekt på en sida som inte är fyllda med innehåll eller grafiska element.

Whitespace kan användas som en designfunktion för att dela upp en sida och göra den lättare att läsa. Enligt forskning ökar läsförståelsen med 20 % genom att använda blanksteg på vänster och höger marginal och mellan stycken.

Många människor är rädda för blanksteg eftersom det förbrukar en betydande mängd utrymme som annars skulle kunna användas för användbart innehåll. Problemet är att balansera vad som är viktigt att dela med din webbplats övergripande läsbarhet. Whitespace kan också uppmärksamma viktiga funktioner, såsom en uppmaning till handling eller ett värdeförslag.

Använd uppmaningen på rätt sätt.

När det kommer till konverteringsfrekvens är uppmaningen till handling avgörande. Det är när du använder handlingsbara ord och känslor som framkallar färger för att leda dina användare till nästa konverteringssteg. Ladda ner, kom igång, registrera dig nu och andra användbara termer är exempel.

En grundlig förståelse av färgpsykologi kommer att vara mycket användbar när du väljer färg på din CTA-knapp. En mestadels blå eller ljusblå webbplats, till exempel, kommer att se bra ut med en ljusgul eller orange CTA-knapp.

Undvik att använda för många uppmaningar på samma sida, vilket kan förvirra användare och göra dem mindre benägna att återvända till din webbplats. Varje sida bör ha en stor uppmärksammad CTA.

404:or och omdirigeringar bör undvikas.

En användare kan bli frustrerad om ett ökande antal länkar på din webbplats leder till 404-fel.

Även om omdirigering kan vara användbart av olika anledningar (som annonser), bör det undvikas när det är möjligt. De irriterar användare och ses som tidsslösare. Och om det är något du har lärt dig hittills så är det att onlineanvändare inte har mycket fritid.

404:or och omdirigeringar ger undermedvetet mening att något på din webbplats inte fungerar som det ska. Som ett resultat blir din webbplats anseende lidande när besökare navigerar till en konkurrents webbplats. Kontrollera om dina länkar fungerar ofta.

Värdet av utmärkt webbdesign

Din webbplats kommer att vara avgörande för framgången för vilken internetverksamhet du än driver. Det är därför du måste se till att din webbplats design är av högsta kvalitet. Bra webbdesign kan helt förändra din webbplats, sänka avvisningsfrekvensen och öka omvandlingsfrekvensen. Några av dessa förslag kan förbättra användarupplevelsen på din webbplats.