Här kan du ladda upp ditt eget innehåll

En startsidetjänst kan inte sägas vara komplett utan funktioner för uppladdning av eget innehåll. En startsida ska du ju kunna anpassa precis som du vill. Startsidetjänsten ska bara ge dig ramen samt verktygen för att göra ditt internetanvändande så enkelt och effektivt som möjligt.

Så, vilket innehåll ska du då ladda upp? Om du har tänkt att använda startsidan som en portal för ditt internetanvändande, kan det vara klokt att utnyttja tjänstens möjligheter fullt ut. En bra startsidetjänst ger dig som användare möjligheten att ladda upp ditt eget material. Det kan då välja att ladda upp foton, videoklipp, bokmärken, kontaktlistor, anteckningar, och mycket mer. I många fall erbjuder startsidetjänsten dig som användare även möjligheten att synkronisera den data som finns på startsidan med lagrad data på datorn, telefonen eller surfplattan.

Fotoalbum på nätet

Ett fotoalbum på nätet har två funktioner. Dels får du automatiskt en säkerhetskopia av de foton du har på datorn, och dels kan du enkelt dela dina foton och bilder med familjemedlemmar, vänner och bekanta. Till skillnad från de bilder du laddar upp till exempelvis Facebook kan dina sparade foton på startsidetjänsten inte användas i reklamsyfte. Det är du som äger alla rättigheter till fotona.

Anteckningar, listor och dagboksinlägg

Många startsidetjänster erbjuder möjligheter till uppladdning av texter. Att kunna samla alla anteckningar, dagboksinlägg och andra kortare texter på ett och samma ställe är en mycket bra funktion. Du kan då hitta dina texter lite lättare än om du skulle behöva söka igenom hela din dator för att hitta just det där spännande receptet, den viktiga adressen eller barnens julklappslistor. Om startsidetjänsten inte tillåter uppladdning av texter ska den åtminstone tillåta att du klipper in texter i ett särskilt fält för anteckningar och sedan sparar dessa.