HUR SQL KAN VARA ANVÄNDBART FÖR SMÅ FÖRETAG

Små företag tenderar att undervärdera värdet av IT-verktyg och tjänster som deras större motsvarigheter använder.

Och bara för att en lösning är populär bland stora företag betyder det inte att den inte hjälper småföretag.

SQL är en utmärkt illustration av detta, och små företag som väljer att använda det kan dra olika fördelar.

Om du inte är säker på vad SQL kan göra för ditt småföretag, här är några idéer för att komma igång.

Att bryta sig loss från kalkylarksmjukvarans begränsningar

På kort sikt kan du kanske klara dig med grundläggande kalkylprogram för att lagra, organisera och analysera verksamhetskritiska data, men detta kommer snabbt att bli krångligt och oanvändbart.

SQL, eller strukturerat frågespråk, används i denna situation. Den används för att driva fullfjädrade databaslösningar som Microsofts SQL Server, vilket gör det enkelt att hantera enorma mängder data.

SQL Server Integration Services (SSIS) är bara ett exempel på de många funktioner och tillägg som finns tillgängliga i SQL Server-ekosystemet som kan vara användbara för små företag. Så vad är syftet med SSIS? I ett nötskal låter den dig kombinera data från flera källor och använda den som du vill.

SQL kunde samla in marknadsföringsinsikter från försäljningsdata som samlats in från kundinteraktioner. Du kan använda den för att identifiera trender i din bransch som ännu inte har utnyttjats. Det kan användas för att hitta ineffektivitet i din verksamhet eller för att säkerställa att lönedata hålls uppdaterade.

Med SQL på din sida kan du åstadkomma allt du vill att kalkylprogram ska göra snabbare, enklare och mer flexibelt.

Anta nya utmaningar

SQL handlar om mycket mer än att bara arbeta med data för redovisning och marknadsundersökningar, och den kan även anpassas för att stödja olika funktioner och lösningar.

Många småföretag, till exempel, har en SQL-databas i hjärtat av sin webbplats, vilket säkerställer att besökarna får en snabb och smidig användarupplevelse samtidigt som de erbjuder e-handelsmöjligheter.

På samma sätt, om du bestämmer dig för att skapa en applikation senare, oavsett om det är för extern eller intern användning, kommer en SQL Server-distribution att låta dig skapa vilken form av programvara du än väljer.

Att komma till botten med missuppfattningar

Medan SQL är ett programmeringsspråk i sig är det betydligt mer användarvänligt än andra alternativ. Så om du vill lära dig att använda det i ditt lilla företag, kommer det inte att vara så svårt som du kanske tror.

Det betyder inte att du måste hantera alla aspekter av SQL själv. Allt från databasdesign och hantering till värd kan enkelt läggas ut på entreprenad till tredjepartsföretag. Istället för att kräva lokal hårdvara kan en SQL-arkitektur vara värd i molnet.

Så om SQL verkar ha något att erbjuda ditt småföretag är det nu dags att gräva mer i dina möjligheter.