Alla bokmärken på ett ställe

En normal dag besöker du ett större antal webbplatser. De sociala nätverken såsom till exempel Twitter och Facebook måste du givetvis besöka för att se om det har hänt något nytt och spännande. De större nyhetssajterna får också ett och annat besök under dagen. Om du är spelintresserad besöker du kanske sajter med gratis nätspel eller någon av de många sajter som erbjuder spel på poker, casino eller sport. Inte sällan gör du också en koll av hur vädret kommer bli de kommande dagarna. Många av oss gör också våra vanliga bank- och myndighetsärenden på nätet. Det blir lätt ett och annat besök på internetbanken och Försäkringskassans webbplats, särskilt om du har barn.

Ett stort antal webbplatser har du säkert i huvudet. För ett antal andra webbplatser, som du besöker med jämna mellanrum, kan webbläsarens minne komma väl till pass. Webbläsaren sparar nämligen alla besökta webbadresser. Fyller du i de första bokstäverna i en specifik webbadress, hjälper webbläsaren till att komplettera adressen.

Vissa webbplatser är dock svåra att komma ihåg. Ofta gäller det webbshoppar som har lite mer fantasifulla namn. Vissa webbadresser har också mycket långa namn, särskilt om det handlar om en enskild undersida långt ner i hierarkin.

Med en bra startsida på nätet ska du kunna spara bokmärken. Med en sådan funktion uppnår du två syften. Dels kan du vara säker på att bokmärkena finns lagrade någonstans, om din egen dator skulle gå sönder, och dels kan du komma åt bokmärkena från vilken dator som helst. Du kan till och med använda din smartphone för att hitta bokmärkena. Hos de leverantörer av startsidor som tillåter att man använder egna widgets kan du också använda särskilda webbtjänster för bokmärken och låta startsidan hämta informationen från dessa tjänster.