Att-göra-lista på nätet

Varje dag finns det många saker som du borde göra och måste göra. Dessutom är det ett antal saker som du kan göra om det finns tid över. De viktigaste sakerna kommer du ofta ihåg, oavsett om du skriver upp dessa på en lapp, lägger in en påminnelse i datorn eller mobilen, eller ber någon närstående påminna oss. Ett tandläkarbesök är ett exempel på ett ärende du sällan glömmer bort. Det är inte många som missar sin tandläkartid ? om man inte bestämmer sig för att ?råka? missa tiden ändå.

Många människor älskar att-göra-listor, eftersom de ger en struktur i det hektiska vardagslivet. Andra människor ogillar denna typ av lista skarpt, eftersom de ständigt blir påminda om ärenden och aktiviteter som de kanske inte ser särskilt mycket fram emot. Alldeles oavsett vilken inställning du har, kan det vara klokt att ha en plats där du kan skriva upp noteringar om kommande händelser.

De flesta av oss spenderar mycket tid på Internet varje dag. Vi läser bloggar, tar del av de senaste nyheterna, kollar hur vädret kommer att bli, spelar spel, och mycket mer. Eftersom datorn är påslagen stora delar av dygnet är just datorn ett lämpligt verktyg för att-göra-listor. Det finns ett antal tjänster på nätet som erbjuder enkla och effektiva sätt att skapa att-göra-listor. Du måste givetvis fylla på listorna själv, men att få strukturen gratis, tillsammans med sorteringsfunktioner och alternativ för olika prioriteringsnivåer, är inte helt fel.

Ett flertal av nätets så kallade startsidor, där nyttiga länkar blandas med väderprognoser, nyheter och ett antal fiffiga funktioner, erbjuder möjligheten att lägga upp egna att-göra-listor. Hur funktionella listorna är beror givetvis på vilken startsida du använder. Några startsidor ger också användarna möjligheter att anpassa den personliga startsidan med widgets. I en widget kan du lägga in kod från populära tjänster för att-göra-listor och därmed få upp dina listor direkt på startsidan.