Tips på affiliateprogram

Om du driver en blogg eller en hemsida för en hobby du har, lägger du förmodligen ner mycket tid på uppdateringar utan att få ett enda öre för ditt arbete. En hobby är en hobby och det är du själv som har valt att spendera tid på att skriva intressant innehåll för din läsarkrets, men visst vore det väl en välkommen present att kunna få några kronor för arbetet med bloggen eller hemsidan – åtminstone så att kostnaderna för ett eventuellt webbhotell täcks?

Det finns några ganska enkla sätt att tjäna några kronor på en blogg eller en hemsida. Det avgjort enklaste sättet är att bli så kallad affiliate för ett eller ett par affiliateprogram. Som affiliate lägger du upp text- eller bannerannonser på din blogg eller hemsida med förhoppningen att dina besökare ska klicka på länkarna och göra ett köp på en annonsörs webbplats.

Det är enkelt att bli affiliate. Du behöver inte ha någon kunskap om programmering för att kunna komma igång med att tjäna pengar på din hobby. Enklast är om du besöker en sajt som samlar många olika annonsörer under ett tak. På så sätt får du tillgång till flera annonsörer med bara en inloggning. Dessa sajter samlar även ihop alla dina inkomster från olika affiliateprogram så att dina eventuella utbetalningar kan genomföras snabbt och smidigt.

Två sajter som har många annonsörer är Double och Adrecord. När du blir medlem på någon av dessa sajter får du tillgång till upp emot hundra olika annonsörer. Som medlem behöver du bara välja vilken eller vilka annonsörer du vill göra reklam för och sedan klistra in en spårningskod på din hemsida eller blogg. Om du har en blogg som handlar om hundar kan du till exempel välja en annonsör som säljer hundleksaker, visselpipor och liknande. Kom ihåg att annonsörerna bör matcha innehållet på din sajt.