Startsidetjänsten Netvibes

Den som är ute efter en startsida som kan anpassas i all oändlighet ska definitivt undersöka möjligheterna med startsidetjänsten Netvibes. Egentligen är det lite fel att benämna Netvibes som en startsidetjänst. Netvibes är nämligen mycket avancerad mjukvara som kan användas för många olika syften. Många företag använder till exempel Netvibes för att bevaka vad som sägs på nätet om olika varumärken. Vissa företag nyttjar till och med Netvibes som ett komplett CRM-system (Customer Relationship Management).

En privatperson som skapar ett konto på Netvibes har enorma möjligheter att anpassa sin startsida efter alla tänkbara önskemål och preferenser. Det finns nämligen över 260 000 appar som kan integreras med Netvibes. Här nedan listar vi de mest framträdande funktionerna på Netvibes.

På Netvibes kan man bland annat:

  • Uppdatera Twitter och Facebook direkt från startsidan
  • Skapa en enklare hemsida med den information som man vill sprida till världen
  • Få de senaste posterna och artiklarna från favoritsajterna snyggt presenterade på en undersida
  • Enkelt dela med sig av all information som man samlar ihop på sin startsida
  • Lägga till insticksprogram (widgets/appar) av alla de slag
  • Anpassa startsidans utseende med olika teman
  • Lägga till undersidor för specifika ämnesområden

De över 260 000 apparna är indelade i nio kategorier, nämligen Nyheter, Näringsliv & finans, Sport, TV, film och musik, Verktyg och teknik, Spel & roliga saker, Livsstil, Shopping samt Resor.

Om man är intresserad av sport kan man till exempel skapa en undersida där man endast samlar nyheter om sport. Man kan också lägga till appar för exempelvis målservice, statistik och visning av highlights från sporthändelser. Är man mer intresserad av de finansiella marknaderna kan man skapa en undersida med all tänkbar finansiell och ekonomisk information.