HUR MAN håller sig SÄKER FRÅN DE HOT SOM POSTERAR AV ONLINESPEL

Efter att pandemin förde oss inomhus har populariteten för onlinespel skjutit i höjden bland både unga och gamla.

När allt kommer omkring vill vi fortfarande umgås, och spelgemenskaper online kan vara ett bra ställe att göra det.

De flesta av dessa spel innehåller ett tävlingsmoment där du placeras mot både kända och okända motståndare. Vissa spel kräver också att vi tänker och löser problem, medan andra sätter våra reflexer och uppmärksamhet på detaljer på prov.

Tyvärr sätter vissa spel även vår säkerhet och omdöme i fara. Vad händer om en annan spelare frågar om din personliga information? Vad händer om du stöter på en nypublicerad titel som är tillgänglig gratis på en okänd plattform? Det här är bara några av de problem som onlinespelare möter. Låt oss gå igenom några av de andra potentiella problemen och hur man undviker dem.

Att utveckla ett beroende

Spelstörning har klassificerats som ett mycket beroendeframkallande beteende av Världshälsoorganisationen (WHO) i sin 2018 internationella klassificering av sjukdomar. Spel har företräde framför alla andra intressen och dagliga aktiviteter, utan att ta hänsyn till negativa återverkningar.

Spel är underhållande, vilket gör dem beroendeframkallande. Som ett resultat bör du bara ägna en begränsad tid åt spel. Se till att du inte hoppar över vanliga aktiviteter, sociala kontakter eller fysisk aktivitet.

Hot om skadlig programvara

Skadlig programvara som adware och trojaner blir mer sofistikerade, och de kan infiltrera din enhet även när du gör en till synes äkta transaktion. Skadlig programvara kan enkelt imitera en officiell app som säljs på legitima marknader.

Att ladda ner knäckta eller piratkopierade versioner av spel är en av de allvarligaste riskerna. Forskare identifierade Crackonosh skadlig kod i spruckna installatörer av kända spel, till exempel. Far Cry 5, The Sims 4, NBA 2K19 och andra spel användes enligt uppgift som bete. Som ett resultat, installera aldrig knäckta spel eftersom du kommer att sluta betala för dem på något sätt.

Att sugas in i ovälkomna möten

Det finns inbyggda chattverktyg eller sajter som Discord för att få kontakt med slumpmässiga spelare. Dessa utbyten kan ibland bli spända, vilket leder till nätmobbning och trakasserier.

För att skydda dig själv, begränsa din interaktion med främlingar och avsluta kränkande möten så snart som möjligt. En person som är för intresserad av ditt liv försöker med största sannolikhet skaffa vänner, och motivationen bakom detta engagemang, å andra sidan, kan vara mer skändlig.

Farorna med osäkra spel

Med en komprometterad spelserver som innehåller skadlig kod eller sårbar kod utsätter du hela ditt nätverk för fara. Genom att utnyttja servern för att överföra buggen ytterligare kan spelare vara mottagliga för spionprogram och skadlig programvara.

Som ett resultat bör du bara ladda ner ett spel från en ansedd källa. “Administratörsläge” bör också undvikas när du spelar spelen, och det är för att det riskerar att din enhet tas över av en tredje part.

Skydda dina spelkonton

Erfarna spelare är väl medvetna om antalet titlar som förvärvats under flera år. När allt kommer omkring publiceras nya spel varje år, och riktiga spelare kan inte vänta med att lägga vantarna på dem. Som ett resultat kan ditt Steam eller ett annat plattformskonto vara extremt värdefullt. Överväg möjligheten att någon säljer ditt konto för en stor mängd pengar. För att göra en lång berättelse kort, att förlora biblioteket, du arbetade så hårt för att skapa en sorglig omständighet.

Det är precis vad BloodyStealer gjorde. Hackare erbjöd en mängd olika varor till försäljning, inklusive Steam- och Epic Games-konton. Som ett resultat bör du skydda din budget så mycket som möjligt. De flesta spelplattformar erbjuder tvåfaktorsautentisering, vilket är en fantastisk lösning.

Använda farliga nätverk

Du har troligtvis spelat ett onlinespel medan du använt en offentlig Wi-Fi-hotspot. Detta beslut har dock flera brister. Osäkra nätverk kan till exempel tillåta angripare att stjäla din data eller dirigera dig till falska webbplatser. Låt oss säga att du går in på ditt spelkonto bara för att upptäcka att webbplatsen var en knockoff.

Du måste aktivera vissa försiktighetsåtgärder för att ansluta till gratis Wi-Fi. En spel-VPN kan till exempel skydda din enhet från risker att gömma sig på offentligt Wi-Fi. Du kan snabbt ansluta till avlägsna servrar för att omdirigera och kryptera din onlinetrafik. Då kan ingen, inte ens internetleverantörer, se vad du gör online. Detta verktyg kan också användas för att hitta de bästa spelpriserna. Eftersom många spelplattformar ändrar avgifter baserat på deras användares plats, kan en VPN hjälpa dig att undvika sådan diskriminering. När allt kommer omkring kan du dölja din riktiga IP-adress och använda den för att representera vilken plats du vill.

Slutsats

Det är omöjligt att motstå tjusningen med spel. Ja, det finns risker, men spel hjälper till att utveckla förmågor som att tänka snabbt. Vår uppsats informerar dig om farorna så att du kan vara trygg och säker. De råd vi har gett kan hjälpa dig att undvika att bli beroende av internet och att bli offer för cyberbrottslighet. Lösningen är inte att sluta spela spel helt och hållet; det är att vara försiktig.